Storingen? Wat te doen

Storingen.

Storingen, wat te doen.

Het aansluiten van de electronica en storing zoeken bij voorkeur laten uitvoeren door een electricien.

De montage / service is met behulp van de duidelijke nederlandstalige handleidingen makkelijk.

Uw Poort reageert niet op de handzender:

1  Proberen om uw poort te openen met het sleutelcontact (1 klik naar rechts draaien): lukt dit dan is de  mogelijke oorzaak dat de batterij van de zender leeg is.

2  U beweegt uw hand tussen de sensoren, u hoort dan een klik geluid, hoort u niks, dan zijn de sensoren mogelijk geblokkeerd door onkruid, ongedierte oid.  Oplossing: deze blokkade verwijderen.

3  Controleren in uw meterkast of de zekering “aan “staat.

4  De poort reageert nog niet, dan de motoren ontgrendelen met de bijgeleverde sleutels, en de poort met de hand openen.

5  U heeft geen sleutels: Dan de motoren aan de poort-vleugel kant losschroeven, aan de onderzijde zit een 8mm imbusbout, deze losdraaien,  vervolgens een m6 boutje in het asje draaien, en geheel naar beneden verwijderen. (deze as kan vastzitten), dan met griptang en hamer los tikken.

6. uw zenders reageren niet meer: als de interne ontvanger defect is: u opent de electrokast.  en drukt op de handzender.  als er op de display een klein rood puntje verschijnt en de poort reageert niet,  dan is de ontvanger defect.

7. als uw poort onverwacht opent en sluit:  dan is er ergens door een videofoon, sleutelcontact kortsluiting.  testen door alle bedrading van contact 1 van de print los te maken.  en kijken of de poort nog steeds sluit ed.  daarna 1 voor 1 de videofoon, ed weer aansluiten.  zo weet u welk apperaat de sluiting veroorzaakt.

8. Uw poort reageert niet meer op de zenders,  en op de display staat  GO,  Dat betekend dat "iets" een puls geeft op contact 1-2 van de print,  dus uw videofoon, codeclavier, sleutelcontact oid, geeft een puls, testen door alles van contact 1 los te maken, en stuk voor stuk terug aan te sluiten tot GO weer verschijnt dan weet u waar de sluiting zit.

9. uw automatische zekering (stoppenkast) gaat eruit.  maar de zekeringen in de electrokast van de poortopener zijn intakt, dan is er meestal een open grondkabel waardoor de aardlek afgaat,  dit door electricien laten doormeten.  Of eerst testen door de electrokast van de poortopener via een verlengkabel aan te sluiten op een andere groep in uw meterkast.  of de stekers van de motoren op de print zelf los te maken,  en checken of de aardlek niet afgaat.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Controle op montage:

Alle poortopeners werken op tijd,  en hebben in zowel geopende als gesloten stand een aanslag nodig.

Dat kan door interne aanslagen:  Rotello, Sub, Scarabeo ed.

Of door een poortstop in de oprit:  NEO, EON, Spider.

In geopende stand is bij NEO, EON en rotello de motor zelf de aanslag,  plunjer is geheel ingedrukt.

Belangrijk bij alle openers:  programmeren begint bij gesloten poort.

Heeft u problemen met het programeren?  Stuur eerst een paar foto’s of filmpje van de installatie naar ons.  En vermeld de foutcode op het display.   

Verkeerde montage mechanisch of electrisch: Waardoor er onderdelen defect gaan=geen garantie.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

hulp op youtube:

Hulp bij instellen van de schuifpoort printplaten:

Hulp bij opbouw en ondergrondse printplaten:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ps.  De meest voorkomende storing bij alle poortopeners van elk merk zijn de IR sensoren. Op de display staat dan TC.   oplossing=het obstakel verwijderen,  kan een blaadje, insect oid zijn.

Hoe te testen of deze defect zijn: Bij Proteco en Quiko even met een draadje een brugje maken tussen contact 3 en 4 van de print,  functioneerd de poortopener dan wel, dan zijn de sensoren defect of geblokeerd.  Of bij de sensor met 4 draadjes, even de oranje en groene doorverbinden=hetzelfde effect. 

Een ander voorkomende storing bij wat oudere videofoons=de knop van "poort open": blijft hangen.  dan reageert de poortopener ook niet.  dit is te controleren door op de display van de print te kijken,  staat daar G0 op zonder dat u een command ( zender ed) heeft gegeven dan is het knopje van de videofoon of intercom defect.  oplossing: draadje op contact 1 doorknippen. en videofoon vervangen.

Print contacten van 1 t/m 20.

Open en sluit richting omdraaien=bij motor 1 en 2  de bruine en zwarte draden omwisselen.

M1=motor welke het eerst opent.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Video: Instellen van de quiko print,  klik hier:

instellen quiko schuifpoort printen, klik hier:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Motoren en sturingen van diverse of andere merken NIET door elkaar gebruiken.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

Instellingen als u maar 1 motor monteert:

Dmv de P2  methode,dan:

T2=NO    en vervolgens dmv P2  instellen.

Manueel:,  1 motor instellen:  kan voor zowel de linker (A) motor als voor de rechter (B) motor:

Alleen motor A, dan:    A4, B1,B2,B4 allemaal op 00  ,    en B7, B8, t2 allemaal op NO zetten.

Alleen motor B, dan:    A1, A2, A4, B4 allemaal op 00  ,    en A7,A8,  t2 allemaal op NO zetten.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Motoren doormeten:  tussen blauw/grijs en zwart  moet tussen 70 en 80 Ohm  zijn.

tussen blauw/grijs en bruin  moet tussen 70 en 80 Ohm  zijn.

tussen bruin en zwart  moet tussen 140 en 150 Ohm  zijn.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Defecte print binnen garantie: Stuur deze dan naar ons terug, dan meten we deze door, en sturen indien nodig een nieuwe op.

PS.  soms is er met de settings door klanten "gerommeld"  dit is op te lossen door de print terug te zetten naar de fabrieksinstellingen,  dmv D0 op de display.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na een paar jaar sluit de poort niet helemaal:

Dat komt doordat de initiele instellingen af fabriek zo "licht" mogelijk staan,  dit oplossen door:

A1  A5  A6   en B1  B5  en B6   wat hoger te zetten,  afhankelijk van welke vleugel niet geheel sluit.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een of twee motoren hebben geen kracht en drukken de poort niet vast dicht, dan is meestal de condensator defect.

( condensator=dat grote ronde langwerpige witte ding in de electrokast).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uw poort reageert slecht op de zenders:  De quiko openers zijn voorzien van een kunststof electro-kast,  met ingebouwde antenne ( het roze of witte losse draadje bovenin).  Is deze electrokast in de vrije lucht gemonteerd dan werken de zenders normaal goed tot 25-30 meter,  Is deze electro-kast ingebouwd in een metalen pilaar of brievenbus,  dan heeft u een EMC dicht omhulsel om de ontvanger gemaakt en werken de zenders niet tot slecht, dit gelst voor elk merk poortopeners,  dan moet u altijd een externe antenne plaatsen.  TIP:  indien u de sensoren aan de andere zijde van de poort heeft aangesloten met 2 draadjes van de UTP kabel.   verbind 1 van de loze draadjes met een kroonsteentje aan de witte of roze antennedraad,  dit vergroot het bereik heel veel.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Foutmeldingen tijdens montage:

TC=er is iets tussen de sensoren,  of sensoren niet goed aangesloten.

Testen of de rest goed is aangesloten door ook een verbinding te leggen

tussen 8 en 3 op de print.  (geen sensoren gemonteerd? dan verbinding tussen 8-2  ,8-3 ,8-4)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aardlek springt eruit tijdens eerste gebruik.   Dat gebeurt soms bij de heel gevoelige aardlekschakelaars. En installaties waar al veel buitenlampen ed op zijn aangesloten.  oorzaak=defecte mantel van de grondkabel.   Testen door de quiko print aan te sluiten op een kabelhaspel en deze op een totaal andere groep in de woning te steken. (zonder aardlek).  ps. de quiko installatie trekt geen stroom in rust.  Dus aardlek kan niet reageren op de Quiko print. tevens mocht er een storing in de quiko installatie zijn,  dan komt er op de display een foutcode te staan.  9A  of 9B  of ST of GO.  ed, zie de manual.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9A  of  9B=  kabelfout aansluiting motoren,  of motoren te warm, interne bi-metalen veiligheid=aktief,  even wachten en laten afkoelen.  ook soms op te lossen door T1 en T2 op NO te zetten

Aarde op print losmaken.    En T1 en T2 op print op  NO zetten.

De stekkertjes op de print van de motoren omwisselen,  verandert bijv. 9A in 9B  dan is de bekabeling naar de motor toe niet goed. 

Blijft dezelfde melding, dan print terug zetten naar fabrieksinstelling dmv D0.

Naar D0 toe op de print=herstellen naar de fabrieksinstelling: Knop C ingedrukt houden tot er 2 streepjes staan.

Testen of motoren en kabels goed zijn: 1 motor op print aansluiten en daarna omwisselen dmv instellingen voor 1 motor.  Eerst met stekker 13-14-15,   daarna met 16-17-18   zie schema hieronder.

Storing zoeken:

Testen:  Als u het volgens bovenstaande schema heeft aangesloten dan ontgrendelt u de motoren en sluit de poort,  dan vergrendelt u de motoren en zet de 230v weer op de printplaat,   als u nu op de handzender drukt,  dient de poort te openen,  willen de motoren toch gaan sluiten,  dus meer drukken tegen de poortstop of interne aanslagen,  dan is de draairichting verkeerd,  op te lossen door op de printplaat de zwarte en bruine draden van de motoren om te wisselen.  dus draden van 13-15  en  16-18  omwisselen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een van de motoren werkt niet: mogelijke oorzaak: defecte motor of condensator. of defecte of niet juist aangesloten bekabeling, testen door de beide vleugels van de poort half open te zetten, en vervolgens de stekkers van de motoren op de print omwisselen.  indien nu de andere motor niet werkt zijn beide motoren en de bekabeling en condensators dus niet defect,  maar is de print defect. blijft het probleem bij de motor, dan bekabeling door-meten en of condensators omwisselen.

motor testen:  motor losmaken van de print en 230 v op bruin -blauw zetten,   =linksom draaien

                                                                   vervolgens 230v op zwart -blauw=rechtsom draaien.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ander soms voorkomende storing na onweer of bliksem=uw poort reageert niet meer op de handzenders, maar werkt wel dmv videofoon of drukknop ed. :  als u op de zender drukt, en op de display komt alleen een klein rood puntje.  dan is de ontvanger defect,  het kleine losse printje links in de kast.  is gewoon los te bestellen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Schuifpoort storingen:  uw poort opent of sluit niet meer,  als eerste de sensoren controleren, zijn deze geblokkeerd dan sluit de poort niet,  TC=sensoren geblokkeerd,  de micro-swichen controleren of ze ingedrukt  schakelen.  blijven een van de twee swichen ingedrukt, dan opent of sluit de poort ook niet.   motor testen,  draden zwart en bruin even omdraaien.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Checklist Quiko Printen.

Om u beter te kunnen helpen met het instellen van uw poort openers.

Graag de onderstaande instellingen opschrijven:  en naar ons mailen. Met vermelding welk type motor u gebruikt.

En maak een filmpje van de installatie.  

A1=

 

 

A2=

 

 

A3=

 

 

A4=

 

 

A5=

 

 

A6=

 

 

A7=

 

 

A8=

 

 

 

B1=

 

 

B2=

 

 

B3=

 

 

B4=

 

 

B5=

 

 

B6=

 

 

B7=

 

 

B8=

 

 

 

F0=

 

 

F2=

 

 

F3=

 

 

F4=

 

 

F5=

 

 

F6=

 

 

F7=

 

 

F8=

 

 

F9=

 

 

 

L0=

 

 

T1=

 

 

T2=

 

 

 

R0=

 

 

R1=

 

 

R2=

 

 

R3=

 

 

R4=

 

 

R5=

 

 

 

E1=

 

 

E2=

 

 

E3=

 

 

E4=

 

 

E7=

 

 

 

 

D0=herstellen naar de fabrieksinstelling: Knop C ingedrukt houden tot er 2 streepjes – staan.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

inleren van uw quiko poortopeners:

Quiko inleren op print: druk op bovenste rode knop van de printplaat totdat er R1 staat.

druk dan op knop van de zender en tegelijk op de derde knop van de print.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

E1 tm E7  niet gebruiken,  is voor speciale instelling samen met domotica.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Checklist en terugkoppeling:

U heeft alles aangesloten:  volgens onderstaande print:

Dan eerst inleren van de zenders:      

Knop A veelvuldig indrukken totdat r1 op display staat,

dan wachten totdat er   -.-   op de display staat.

Dan op knop C drukken en tegelijk drukken op de knop van de zender, voor 2 seconden.   Dan beide knoppen loslaten.

Display laat het nummer van de opgeslagen zender zien.

Dan” de poorten sluiten:  en vergrendelen:

Quiko Poort-vleugels inleren:   Op deze manier leert de print zichzelf in.  

Sluit de poort manueel tegen de midden-aanslag en vergrendel de motoren.  

Dan druk op knop B    totdat op de display=P2 staat    (komt er geen P2 dan even de spanning eraf)=zekering rechtsonder even los zetten.

Wacht totdat er   -.-   op de display staat.  Dan druk  op knop B totdat    er komt P2 te staan.

Geef een startpuls op de zender, de eerste vleugel opent, bijna open, dan nog een startpuls, de motor vertraagd, laat de vleugel tegen de open-aanslag lopen en wacht 1 of 2 seconden, dan nog een startpuls, motor 2 opent…enz.

Herhaal dit totdat uw poort mooi sluit en opent.

----------------------------------------------------------------------------------------------

tijdens deze procedure:  uw poort wil gaan sluiten?  dan draden bruin en zwart van de motoren omdraaien.

nogmaals P2?   dan eerst de spanning van de print halen door even de zekering rechtsonder los te draaien.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uw poort opent of sluit zonder dat u de zenders of videofoon ed  gebruikt:

Dit zou met onze A-merken niet mogen gebeuren, maar oorzaak zou kunnen zijn.

Vocht en/of ongedierte in het sleutelcontact, videofoon ed.  welke sluiting maakt op de “poort open”  ( contact 1-2 van de printplaat.)   

Om te testen of het hier aan ligt.   Op de print alle draden op contact 1  losmaken.

Nu werken het sleutelcontact en/videofoon ed niet.  Maar opent of sluit de poort nog steeds zonder dat u deze bedient,  dan ligt het probleem bij de ontvanger / zenders.

Wat onze monteurs dan doen:  Alle zenders uit geheugen wissen en nogmaals inleren op een andere knop van de zender.  Blijft het probleem,  stuur even een mail, we sturen u andere zenders op. Ander type.En u gaat deze inleren ( fixed code).   

Blijft het probleem,  dan externe ontvanger monteren.  We leveren deze gratis.

Bovenliggend probleem hebben alle merken wel eens.

Of dat tijdens de montage van de opener en inleren er iemand met de garagedeuropener “speelt”.  Of bij de buren een zender bedient terwijl het geheugen van de print “open”staat.Ook dan is de frequentie open en gaan beide deuren dus open.

Idem voor Tesla en BMW ed.  met de code en “poort open knop” in de auto. (nieuw probleem.)  ook dan dus opnieuw inleren als deze auto’s minimaal 100 meter weg zijn.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

automatisch sluiten instellen of uitzetten door naar F0 te gaan, dan knop 3 vd print ingedrukt houden tot er ST staat.=uitgezet.   De nummers geven de sluittijd aan.

Draairichting omdraaien= draden van 13-15 omwisselen    en 16-18 omwisselen.

U heeft gerommeld op de print en poort gaat alleen open of dicht: melding 0P of CL,  dan:

D0=herstellen naar de fabrieksinstelling: Knop C ingedrukt houden tot er 2 streepjes – staan.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

© 2017 - 2024 www.quiko-poortopeners.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel